sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

HARAJUKU - Yoyogi-puisto

Heissulivei, täällä kirjoittelee Hanna Jannan avustuksella.

Kello on täällä 01:42 ja fiilis on sen mukainen. Koitetaan kuitenkin kirjoitella päivittäin, ettei nää postaukset jää roikkumaan :)

Tänään herättiin noin kello 14:00 ja lämpöä oli silloin +34 astetta. Onneksi olin viisaana poikana ennen nukkumaanmenoa laittanut ilmastoinnin päälle, ettei me heräilty kuumuuteen.

Janna syö nuutelii, slurps!
Ollaan nyt tässä syöty ainoastaan tollasia perus pikanuudeli sydemejä, joista kerrotaan myöhemmin lisää :) Samanlainen satsi vedettiin kun herättiin ja alettiin sitten laittautumaan vähäsen.

Päästiin sitten liikkeelle vasta viiden jälkeen ja suunnattiin Koenjin juna-asemalle, hypättiin junaan, vaihdettiin Shinjukussa ja päädyttiin Harajukuun. Niille, jotka eivät osaa lukea Japania, niin kaikkein helpointa on valita päämäärä ennen lähtöä ja käydä reitti läpi netissä etukäteen. Tarkotan nyt lähinnä junareittiä, vaihtoja jne. Toinen vaihtoehto on kantaa karttaa mukana, sillä me ollaan tähän mennessä todettu, että ainoa paikka jossa varmasti näkyy asemat meille ymmärrettävässä muodossa on junien sisällä olevissa näytöissä. Asemilla joissain tauluissa ja tolpissa on karttoja, joissa lukee pysäkit sekä japaniksi, että näillä niin kutsutuilla latinalaisilla aakkosilla, mutta sellasia karttoja saa etsiä kissojen ja koirien kanssa. 

Ihan vaan sen takia mainitsin, kun toi meidän siirtyminen lennon jälkeen Tokion asemalta Koenjiin meni lähinnä sekoilun merkeissä, koska niin kuin ollaan aikasemmin mainittu, me ei osata lukea noita Japanilaisia merkkejä lähes ollenkaan, eikä me kyllä tiedetty muutenkaan, että millä junalla meidän pitäs lähtee ja minne, koska ollaan niin viisaita ja eletään hetkessä, niin ei me tämmösiä mietitty :D

Junissa on niiden reittien mukaiset värit, eli kunhan vaan muistaa reitin värin, voi hypätä sillä värillä merkittyyn junaan, kunhan tietää mihin suuntaan on menossa, sillä useinmiten junat kulkee samaa reittiä molempiin suuntiin. 

Tossa nyt oli asioita joita me ollaan tähän mennessä (kahden päivän aikana) huomattu, ei välttämättä faktoja :)

Eikun puistoilemaan!
Me oikeesti luultiin, että tuolla oli meneillään joku tapahtuma, kun puistoon mennessä ihmisiä tuli niin jäätävä määrä sieltä pihalle. Ei siellä mitään erikoista tapahtunu, kunhan hengailivat ihan normaalisti haha, immeisiä vaan on niin hirveesti joka paikassa, että ensin sitä miettii, et mitä erikoista täällä tapahtuu.

Oi että kun on nättiä!
Vähä ruusupuskia, hieno homma.

Tässä vähän kokonaiskuvaa toisesta päästä puistoa. Taustalla näkyy vähän astetta korkeempia rakennuksia :D Ton altaan vierustalla ihmiset jammaili ja nurmella pelattiin kaikenlaisia pallopelejä, missä ikinä tilaa sattu olemaan :) 


Semmosten rappusten kupeessa oli porukkaa pelaamassa pullonpyöritystä, jossa aina se, jonka kohdalle pullo osui, joutui tanssimaan. Kateltiin siinä niiden menoa aika pitkän aikaan, tosi taitavia olivat :)


Toi äijä seiso tossa asennossa melkosen tovin. Taitohan se toikin :D


Lähettiin kävelemään sitten siellä Harajukussa jonnekin suuntaan, kunhan ensin puistosta pääsiin, kun siinä tiellä oli taas semmonen rysä, että uloski piti oikee jonottaa :D


Astetta asiallisempi sisäänkäynti johonkin, ilmeisesti kauppakeskukseen? Toi ei tossa kuvassa näytä läheskään niin isolta, kun se oli. Toi violetti härpäke oli niin iso, oikeesti. Voi että.


Käytiin lelukaupassa nimeltä Kiddy Land, joka oli kyllä taas niin hieno paikka, ettei sanat riitä kertomaan. Olisko ollut viisi kerrosta, joissa jokasessa oli oma teema, esim. Disney ja Hello Kitty. Aikasemmin jo oltiin puhuttu, että tuolla ainakin halutaan käydä ja sattumalta se tulikin vastaan. Uudestaan ollaan kyllä menossa!

Matka kohti Nekotaloa!
Kello tais olla jo yhdeksän kun päästiin Koenjissa ulos junasta ja suunnattiin kohti majapaikkaa. Jo tässä matkalla juna-asemalta Neko-talolle on niin paljon asioita, joita haluais vaan tehdä ja kuvata ja näyttää jaja...

D:
Ostettiin tosiaan jo Naritan lentokentällä itsellemme Suica kortit, joihin voi ladata rahaa sisään ja niillä pääsee matkustamaan junalla tosi helposti, ilman mitään säätöä ja vääntöä. Ollaan jo suomessa katottu videoita, joissa näytetään kuinka Suicaa voi käyttää esim. kaupoissa tuotteiden maksamiseen tai vaikka juomakoneista juomien ostamiseen. Huomattiin sitten tossa matkalla, että yksi juomakoneista kelpuutti ton Suican ja päätin ostaa ylhäällä näkyvän juoman. Sisältöhän siinä kohtaa on täysi arvoitus, ellei jo aikasemmin tunnista tuotteen merkkiä, tai ellei siinä lue jotakin englanniks jne.

Avasin pullon ja sieltä tuli sellanen lemu ettei mitään rajaa D: Janna ei olis edes maistanu, ellen mä olis esittäny että se maistuu hyvälle (ei Janna kyllä mun näyttelyä uskonu, mutta maistopahan sitten kuitenkin) eikä me edelleenkään tiedetä mitä helkkaria toi puteli sisältää. Jotain tiski/kuraveden laimeennettua sekotusta?

Pääteltiin ton reunan kuvasta, että kyseessä saattaa olla joku lauhdutus juoma (?) koska siinä kuvassa istuu mies vaa'alla virne naamalla. Hyi että, toi oli kyllä niin hirveetä hyhhy :D

No mut anyways, Janna on taas nukahtanut, joten liityn hänen seuraansa. Nähtäillään, heippadei!

2 kommenttia:

  1. aaaaa näyttää niin kivalta!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No aijaa! Mulla vaan kiiluu tähdet silmissä, ku me mennään ympäriinsä. Vielä vähän ujona kyl ollaan, mut kyl se siitä! :)

      Poista